historie

Hoewel Bulsink Interieurs een eigentijds familiebedrijf is, liggen onze wortels in de meubelbranche al meer dan 85 jaar terug. In april 1938 ziet Bulsink Interieurs namelijk het levenslicht, wanneer Jan Bulsink samen met zijn kersverse vrouw Mina Bergevoet een meubelwinkel in Kilder start.

Uitbreiding

De showroom is op dat moment slechts 18 m2 groot. Dankzij de overweldigende interesse onder de Kilderse bevolking blijkt dit echter al snel te krap. In 1956 wordt er dan ook grootschalig verbouwd, waardoor een showroom van 114 m2 gerealiseerd wordt.

Wanneer twee zoons van Jan en Mina de leiding in 1967 overnemen, wordt er nóg verder uitgebreid. Het bestaande pand wordt volledig gesloopt en vervangen door nieuwbouw, met een verkoopruimte van 1000 m2. Het succes lijkt geen grenzen te kennen en al binnen enkele jaren moet er opnieuw uitgebreid worden. Bulsink Meubelen is op dat moment met recht een grootse meubelwinkel in het kleine Kilder.

Brand en wederopbouw

Op 29 januari 1976 breekt er echter een zwarte bladzijde aan, wanneer het pas verbouwde pand volledig verwoest wordt door brand. Met man en macht wordt er een jaar lang gewerkt en aan het eind van 1976 kan er gelukkig een hagelnieuw gebouw feestelijk geopend worden, min of meer zoals u het nu kent. In 1988 wordt nog een nieuw magazijn aangebouwd, waardoor de totale bedrijfsruimte 4000 m2 bedraagt.

Up-to-date

Vanaf de jaren ’90 vinden er geen grootschalige verbouwingen meer plaats, maar is er wel veel aandacht voor de binnenzijde. Bijvoorbeeld door de realisatie van een nieuwe afdeling woningtextiel, een panoramalift en eigentijdse kantoorapparatuur.

Ook de dagelijkse leiding blijft up-to-date. In 2000 neemt Marcel Bulsink de aandelen in het bedrijf over en 3 jaar later draagt hij deze over aan Jeroen Bulsink.

Jubileum

In 2013 bestond Bulsink Interieurs 75 jaar en dit werd grootschalig gevierd met feestelijk acties. Een mooie gedachtenis aan deze ¾ eeuw wordt zichtbaar gemaakt door kunstenaar Gerard Velthuis: in de huidige entree vindt u 2 prachtige beelden van oprichters Jan en Mina Bulsink. Als team komen we deze elke dag tegen aan het begin van onze werkdag. Dit motiveert ons om ook de komende jaren minstens zo zichtbaar te blijven in de ruime omgeving van Kilder.

80 jarig bestaan.

In 2018 zijn wij, ter ere van ons 80-jarig jubileum, met het voltallig team een weekend naar Den Bosch geweest.

85 jarig bestaan.

Het 85 jarige jubileum heeft in 2023 plaats gevonden, We zijn met het hele team  dit keer een weekend naar Zwolle geweest waar we dit intern gevierd hebben. Op naar de 100